Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı İsmet BAL tarafından, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi” düzenlendi.

Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri, karşılaştıkları kompleks vakalar ve sağlık hizmetinin hastanın bulunduğu yere taşınarak olay yerinde gerçekleştirilmesi ile diğer sağlık hizmetlerinden ayrılmaktadır. Olay yerinde çevresel stres faktörleri ve sıcak alanda yapılan acil müdahale sırasında birçok adli vaka ile karşılaşılmaktadır. Öğrencilerimizin acil müdahale konusundaki eğitimleri hızla devam ederken gelecekte hizmet sunacakları olay yerlerinde adli vakalara nasıl yaklaşacakları, yasal sorumlulukları, maddi delillere nasıl yaklaşacakları konularında çok değerli bilgiler paylaşıldı. Yaptıkları eğitim ile bizlere ve öğrencilerimize destek veren Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne ve özellikle Komiser Yrd. İsmet BAL'a teşekkür ederiz.