Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

1. Sınıf Öğrencilerimize Oryantasyon Eğitimi Verildi

1. Sınıf Öğrencilerimize Oryantasyon Eğitimi Verildi

Meslek Yüksekokulumuz seminer salonunda 1. sınıf öğrencilerimize  "Oryantasyon Eğitimi" verildi. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ali BERBER öğrencilere Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuzu tanıttı.

Ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayten DİNÇ konuşma yaptı. Konuşmasında sağlık çalışanı olmanın ve bu nedenle de iyi bir çalışma disiplininin önemine vurgu yapan Dinç,  Çanakkale'de ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde olmanın ayrıcalıklarına değinerek, kaliteli, dinamik ve güvenli  bir öğrencilik hayatı için fırsatlar sunan  bir yerde olduklarını belirtti ve öğrencilere hem akademik hem de sosyal yaşantılarında bu fırsatlardan yararlanmaları gerektiği öğüdünü verdi. 

Eğitime konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Cumhur ÇIRNAZ, "Üniversite Yaşamına Uyum Süreci" konulu konuşmasında öğrencilerin uyum sürecinde karşılaşabilecekleri problemlerden ve etkilerinden bahsetti. Öğrencilere, bu problemlerin üstesinden gelebilmek için neler yapılabileceğini anlatan Çırnaz, sosyal etkinliklerin önemine ve bunun gelişim sürecine katkılarına vurgu yaparak, tüm öğrencilerin ihtiyaç duyduklarında kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.