Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

5. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneli ve Medi-Ralli Yarışması

5. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneli ve Medi-Ralli Yarışması

     Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı tarafından 5.si düzenlenen Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneli ve Medi-Ralli yarışması Troya Kültür Merkezinde 15-16 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

     16 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen 5.Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneline, Üniversitemiz Genel Sekrekeri Sami YILMAZ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayten DİNÇ, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Behçet VARIŞLI, Akademisyenler, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları ve Öğrenciler katıldı. 

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Ayten DİNÇ, Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri sunumunda gece-gündüz, yağmur-çamur demeden en zor anlarında acil müdahaleye ihtiyaç duyan herkesin yardımna koşan sağlık çalışanlarının çok kutsal bir görevi yerine getidiklerini belirtti. Ayrıca sunulan hizmete hepimizin her an ihtiyaç duyabileceğini ve aldığımız hizmetin sonuçlarının sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam edebilmemizi ve hata yaşamımızı etkileyebileceği için hayati önem taşıdığını belirterek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

     Üniversitemiz Genel Sekreteri Sami YILMAZ, yaptığı açılış konuşmasında bu tip etkinliklerin önemine dikkat çekerek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinliğin gelecek yıllarda ulusal düzeyde hatta uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesini temenni etti.

    Açılış konuşamalarının ardından Medi-Ralli yarışmasında dereceye giren takımların ödül törenleri gerçekleştirildi. Yarışmada 3 etapta aldıkları 417 toplam punala İlk ve acil yardım programı 2. Sınıf öğrencileri Berk ERDOĞAN, Esra KAYA, Muharrem AKBULUT ve Emre KAYA’ ya kupa ve madalyalarını Sami YILMAZ, toplam 405 puanla ikinci olan Serhat YAPAN, Ayşegül ER ve Goncagül KARAN’a Doç. Dr. Ayten DİNÇ ve topam 398 puanla 3. olan Salih MERİÇ, Efe ELMA ve Mehmet KILIÇ’a Nedret TURAN tarafından kupa ve madalyalarını takdim edildi.

     İlk oturumda Tıp Fakültesi, Acil Tıp Anabilimdalı Öğretim Üyesi Uzman Dr. Okan BARDAKÇI “Zor Hava Yolu Yönetimi” ve Dr. Öğretim Üyesi Uzman Dr. Gökhan AKDUR “ Anafilaktik Şoktaki Hastaya Yakalaşım” sunumlarını gerçekleştirdi.

     İkinci oturumda Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilimdalı Öğretim Üyesi Uzman Dr. Canan AKMAN “Multitravmalı Hasta Yönetmi”, Özel Edremit Körfez Hastanesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Tekin ÖZCAN “Kafa Travmalı Hasta Yönetimi” ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Behçet VARIŞLI “Elektrolit Bozukluklarında EKG” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

     Son oturumda ise Gelibolu Pri-Reis MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek DÖNMEZ POLAT “Sağlıkta İletişim”, Sağlık Hizmetleri MYO öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Emine SEVİNÇ POSTACI “Acil Sağlık Hizmetlerinde Etik” ve Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilimdalı Başkanı Dr Öğretim Üyesi Ayşen MELEK AYTUĞ KOŞAN “ Kültürel Farklılıklarda İletişim” sunumlarını gerçekleştirdi.

     Teşekkür belgeleri ve plaket takdimlerinin ardından panel sona erdi.

     15 Nisan 2019’da Gerçekleştirilen Medi-Ralli yarışmasında 12 takım ve 48 öğrenci yarıştı. “Yaşatmak İçin Yarışıyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen yarışmada gerçekçi senaryolar karşısında ekipler takım olarak ter dökerken büyük bir tecrübe kazandılar. İlk ve Acil Yardım programı 1. Sınıf öğrencileri tarafından canlandırılan senaryolarda Travmalı Hasta Yönetmi, Arrest Hasta Yönetimi ve Anafilaktik Şok senaryoları çanlandırıldı.Çanakkale 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği, ATT-DER Çanakkale İl Başkanlığı, Özel Net Sağlık ve Ambulans Hizmetleri ve Özel Edretmit Körfez Hastanesinin katkılarıyla gerçekleştirilen Medi-Ralli’ de ilk üçe giren takımlar kupa ve madalyayla ödüllendirildiler.

VİDEO LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ.