Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

İlk ve Acil Yardım Programı, "Paramedikler Günü" Etkinliği Düzenledi

İlk ve Acil Yardım Programı, "Paramedikler Günü" Etkinliği Düzenledi

Meslek Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı tarafından "Paramedikler Günü" etkinliği gerçekleştirildi. İlk ve Acil Yardım programı öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte İleri Yaşam Desteğinde Güncel Gelişmeler ve Acil Sorunsalları başlıklı iki oturum ve ardından simülasyon uygulama gösterileri gerçekleştirildi. Etkinliğe Meslek Yüksekokulu müdürümüz Doç. Dr. Ayten DİNÇ, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ali BERBER, İlk ve Acil yardım program koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine SEVİNÇ POSTACI, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim UYSAL, Öğr. Gör. Seda BİRER ve Öğr. Gör. Dr. Şamil Öztürk katıldı. Ayrıca Çanakkale Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği İl Başkanı ATT Sabri ÖZER ve ATT Mehmet GÖSE, Mezun öğrencilerimiz ve çok sayıda öğrencimiz katılım sağladı.

Doç. Dr. Ayten DİNÇ yaptığı açılış konuşmasında çok kutsal bir görevi yerine getirecek olan ilk ve acil yardım teknikerlerinin öneminden bahsettikten sonra yapılan etkinliğin öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış olduğuna dikkat çekerek mesleki aidiyet duygusunun benimsenmesi  açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Katkı sağlayan tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program iki oturumda yapılan toplam 8 sunumun ardından öğrenciler tarafından gerçekleştirilen simülasyon uygulama gösterisiyle devam etti. Ardından Öğrencilerimize teşekkür belgeleri takdim edildi. Günün anlamına uygun olarak hazırlanan pastanın kesimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program tamamlandı.