İlk ve Acil Yardım Teknikerleri Günü Paneli Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı tarafından "İlk ve Acil Yardım Teknikerleri Günü Paneli" 13.12.2018 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen panele Okulumuz öğretim üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı, İl Sağlık Müdürülüğü Eğitim Birimi, Acil tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı ve il temsilcileri, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri (103 öğrenci), Okulumuz ilk ve acil yardım programında mezun olan öğrencilerimiz, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü acil sağlık hizmetlerinde görev yapan acil sağlık hizmetleri personelleri, Özel ambulans şirketi yetkilileri ve çalışanları olmak üzere yaklaşık 150 katılımcı katılmıştır. Birinci oturumda İlk ve Acil Yardım Teknikerlerinin önemi, geleceği ve eğitimi konuları, ikinci oturumda okulumuz mezunlarının iş yaşantıları ve mesleki tecrübe paylaşımlarını yaptıkları söyleşi ve üçüncü oturumda okulumuz öğrencilerinin simülasyon gösterileri sunulmuştur. Ayrıca gün boyu seminer salonu önünce öğrencilerimiz tarafından mesleki uygulama becerileri stantları kurulmuştur.