Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MEDİ-RALLİ 2022 Yarışması Tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı Tarafından organize edilen 2. Medi-Ralli Yarışması tamamlandı.

İlki 2019 yılında yapılan yarışmanın sloganı “Yaşatmak için yarışıyoruz” oldu. İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri mesleki gelişimlerine ve öğrenme süreçlerine büyük katkısı olan bu etkinlikte yaşatmak için kıyasıya bir rekabet içine girdiler. Mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimiz Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri sunumunda gece-gündüz, yağmur-çamur demeden en zor anlarında acil müdahaleye ihtiyaç duyan herkesin yardımına koşacaklar ve yine Yaşatmak için yarışacaklar. Yapılan simülasyon uygulamaları ile öğrencilerin teorik ve psikomotor becerilerinin yanında olay yeri yönetimi, ekip içi iletişim, hasta ve hasta yakınları ile iletişim gibi duyuşsal becerilerinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Yarışmaya Sağlık Hizmetleri Melek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayten DİNÇ, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ali BERBER, SHMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Temel ERTUĞRAL, ATTDER Çanakkale İl Başkanı Sabi ÖZER, Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD öğretim üyeleri Doç. Dr. Çetin TORAMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Murat TEKİN, ÇOMÜ SHMYO öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetlerinin sponsor olduğu yarışmaya firma sahibi Elif Zehra TURAN katılım gösterdi.

İlk ve Acil Yardım program koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine SEVİNÇ POSTACI, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim UYSAL ve Öğr. Gör. Damla AYKORA’nın medi-ralli yarışması ile ilgili ön bilgilendirmelerinin ardından Doç. Dr. Ayten DİNÇ ve Doç. Dr. Ahmet Ali BERBER tarafından açılış konuşmaları yapıldı. 

 İki etaptan oluşan yarışmada ilk etapta araç içi trafik kazası senaryosu, ikinci etapta ise arrest vaka senaryosu canlandırıldı. Paunlamaların ardından ilk üçe giren takımlar belirlenerek madalya takdimlerinin yapılmasının ardından mezun öğrenci söyleşileri yapılarak program tamamlandı. Dereceye giren öğrencilerimiz tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 

Medi-Ralli 2022’nin organizasyonunda katkısı bulunanlara ve sponsorlarına teşekkür ederiz. Katkı sağlayanlar; Sabri ÖZER (ATT-DER Çanakkale İl Başkanı), Öğr. El. Çağlar BULAT (Çanakkale İl Ambulans Servisi-Eceabat 112 ASHİ), Öğr. El. Akın TURAN (Çanakkale İl Ambulans Servisi-Merkez 112 ASHİ), Prm. Erdican ÇOBAN (Balıkesir İl Ambulans Servisi- İlk ve Acil Yardım Tezli Y.L), Prm. Mustafa DALKIRAN (Çanakkale İl Ambulans Servisi-Gelibolu 112 ASHİ), Prm. Nurhanım YILDIZ (Çanakkale İl Ambulans Servisi - Evreşe 112 ASHİ), Prm. Eray Engin (Çanakkale İl Ambulans Servisi-Gülpınar 112 ASHİ) ve sponsor olan NET – AMBULANS Çanakkaleye teşekkür ederiz.

Medi-Ralli 2022 dereceye giren ekip üyeleri;

Birinci; Esra MARTİN, Merve IŞIK, Hasan Ali HÜSEYİN, Kıymet PİLGİ

İkinci; İbrahim ÖZDEMİR, Mustafa BAŞTUĞ, Ece YILMAZ, Edanur NALBANT

Üçüncü; Ali GÜRLER, Mertcan SERTKAYA, Dilruba ÖZDEMİR 

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.