Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Staj Dönemi

1.Grup: 24 Haziran -5 Ağustos 2024

2.Grup: 6 Ağustos-17 Eylül 2024

tarihleri arasında 30 iş günü olarak tespit edilmiştir.

*Bir hafta beş iş günü olarak kabul edilir. Cumartesi, Pazar ve Resmi Tatil günlerinde yapılan çalışmalar staj süresinden sayılmaz.

 

NOT: Staj işlemleri ile ilgili Form, Sözleşme vb. belgelerinizi Yüksekokulumuz Staj Komisyonu Başkanı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özge Nur Türkeri’ ye imzalatmanız gerekmektedir.

15 MAYIS 2024 TARİHİNDEN SONRA HİÇBİR MÜRACAAT KABUL EDİLMEYECEKTİR.

 

Yaz Staj Formu, Staj Sözleşmesi ve Staj Beyanname Dilekçesi ekte sunulmuştur.

STAJ BASAMAKLARI

1- Staj Yönergesinde tanımı yapılan bir hastane (kişisel başvuru ya da Ulusal Staj Programı kapsamında Kariyer kapısından) belirleyiniz. Kariyer kapısı başvuruları 10 Mart 2024  tarihine kadar https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami  adresinden yapılacaktır.

2- Belirlemiş olduğunuz hastanenin eğitim yetkilisi ile temasa geçerek staj imkanları hakkında ön bilgi sahibi olunuz. Yaz stajınız 30 iş günü olmak zorundadır. (Stajyer kabul ediliyor mu? Kontenjan kaç kişi? Hangi tarihler arasında stajer kabul ediliyor? Staj öncesinde yapılması istenen herhangi bir sağlık taraması var mı? vb)*

3- Yönergede belirtilen kriterlere uygun bir hastane belirledikten sonra Yüksekokulumuz web sayfasından staj belgelerinin çıktılarını alarak aşağıdaki basamakları takip ediniz.

 

Staj belgeleri listesi aşağıdaki gibidir:

-EK1 STAJ YERİ BİLDİRİM FORMU

-EK2 ZORUNLU STAJ FORMU (3 nüsha)

-EK3 İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ (3 nüsha)

-EK4 STAJ BEYANNAME DİLEKÇESİ (3 nüsha)

-EK5 STAJ ÇALIŞMASI GÜNLÜK DEVAM ÇİZELGESİ (2 nüsha)

-EK6 KURUM/KURULUŞ STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (2 nüsha)

-EK7 STAJ KOMİSYONU DEĞERLENDİRME FORMU

-EK8 SHMYO YAZ STAJI DEFTERİ

*Sözleşme istemeyen hastaneler için zorunlu değildir.

1. Staj Yeri Bildirim Formu (Ek1), Zorunlu Staj Formu (Ek2), İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesi (Ek3), Staj Beyanname Dilekçesi (Ek4) çıktılarını alarak gerekli alanları doldurduktan sonra Program Koordinatörüne imzalatınız. (Eksik bilgileri olan belgeler danışmanlar tarafından imzalanmayacaktır.) Diğer ekler (Ek 5, 6, 7, 8) staj başladıktan sonra kullanılacaktır.

2. Program koordinatörü ve staj komisyonu başkanı, belirlemiş olduğunuz işyerinin gereken yeterliliğe sahip olması durumunda başvuruyu onaylayacaktır.

3. Yüksekokulumuzda onayları tamamlanan formları staj yapacağınız kuruma onaylattıktan sonra, bir nüshasını, Kimlik fotokopisi, Müstehaklık belgesi, Staj Beyanname Dilekçesi ve Staj yapacağınız Kurum talep etmesi halinde Staj Sözleşmesi ile birlikte 15 Mayıs 2024 tarihine kadar Müdürlüğümüz Öğrenci İşleri bürosuna şahsen imza karşılığında teslim ediniz.

4. Staj yapacağınız kurumun istemiş olduğu sağlık taramalarını staja başlamadan en az bir ay öncesinden yaptırınız.

YAZ DÖNEMİ STAJINI TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAZ STAJ DOSYALARINI AŞAĞIDA BELİRTİLEN TARİHLERE KADAR MÜDÜRLÜĞÜMÜZE TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. BELİRTİLEN TARİHTEN SONRA TESLİM EDİLEN STAJ DOSYALARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

YAZ STAJ DOSYASININ TESLİM EDİLEBİLECEĞİ SON TARİHLER:

2. SINIFLAR: 20 EYLÜL 2024

1. SINIFLAR: 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ders kayıt haftası

Not: Mühür ve kaşesiz staj dosyaları kabul edilmeyecektir.

Öğrenci / Staj İşlemleri ve Dosyaları sayfasından staj dosyalarını indirebilirsiniz.